Diyette bunlara dikkat edin

Gerçek: Diyetlerin% 90'ı başarısız; niçin bazı sebepleri varsayabilir misin? Tipik olarak rejimler, belirli gıdaların "kötü" veya "yasak" olduğu fikrine abone olma ihtimali olan kurallar ve düzenlemeler temelinde olma eğilimindedir. Buna ek olarak, belirli engellemeler uyguluyor ve bu da tamamen yankı bulamayabilir ve sonuç olarak bu düşünce bizi bir miktar yenilgiye uğratılmış ve yorulmamış hissetmemize neden olabilir.


Tıpkı yaşam boyu sürecek bir ortak seçerken olduğu gibi yeme seçimimız da kişisel. Bu bizi, kültürümüzü, maneviyatımızı ve inançlarımızı / ahlaklarımızı yansıtıyor. Bir diyet terfi etmek yerine, benleri "sağlıklı ve mutlu" bir deneyim olarak yetiştirmeyi besleyen bir süreci öğretmeye ve teşvik etmeyi seçiyorum. Aşırı bilgilerle ilgili detayları iyi bilgili bir tüketici olmak (örneğin belirli yiyecek gruplarını kesmek veya kanıta dayalı olmayan önerileri tanıtmak benzer biçimde) KEY'dir ve bunu güçlendirici ve başarılı bir halde bir ömür boyu sağlıklı beslenme stili yapmaya yardımcı olabilir.

Şahsen, yemek kafi gelecek tek yol olduğuna inanmıyorum. Daha ziyade ben, ruhsal ve kültürel olmak üzere herkesin farklılıklarını benimsemeyi seçen, insanlara kendileri için daha sağlıklı bir yemek biçimı oluşturmalarını ve ahlaki pusulalarıyla sadık kalmalarını sağlamayı seçen kişiyim. Ana iletiım teşvik etmektir:

Yürekte sağlıklı ve besleyici yoğun yiyecek tutun ve ılımlılık içindeki her şeyin aşırı hafifletilmesinden daha iyi bulunduğunu ihmal etmeyin.
Yo yo'nun aşırılıklara nazaran diyetselleştirilmesini önlemek ve bunun yerine yavaş, devamlı ve terapötik değişiklikleri kucaklamak. Denge, hiçbir engelleme olmaksızın. Gıda olarak yakıt kullanın ve olumlu besleyin. Enerji ve canlılık için yiyin.
Yaratın ve yiyeceklerle olumlu bir ilişki kurun, bölümler üzerinde çalışarak ve haftalık yiyecek hazırlayarak.
Mükemmeliyetçilik veya yoğun rejim yerine yaşamboyu alışkanlıklara odaklanın.
Gerçek değişim süreı. Araştırma, tipik olarak yeni bir davranış yaratmanın 21 ila 66 gününü, kendiliğinden kibarca sabırlı olmanızı ve süre ayarlamasına izin verdiğini gösteriyor.
Nüksleri Kucaklamak - Dengenizi değişiklik yapmak
Evet hepimiz "çoğunluğun altına düşeceğiz", sadece çoğunluğa bakmak yerine, bu davranış hakkındaki zihniyet değişikliğiniz ve ona hiçbir bitiş noktası olmayan güzel bir yolculuğa uzun bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? ? Trafik, fırtınalar, yağmur dolu dolu olacak, evet, durdurmak, değiştirmek, manipüle etmek ve şeyleri öğrenmek zorundayız ancak seyahat etmeyi bırakmıyoruz ve öğrenmeyi ve uyarlamayı asla bırakmayız, sezmek, görmek, nefes almak, yolculuğa çıkmak istiyoruz Ve sonrasında onunla akmaya devam. Kimi zaman kazalarımız var, evet bizi korkutuyor, ama onlardan öğreniyoruz.

Gerçek şu ki, çok inişli çıkışlı olacak, bu tamamen normaldir! İnsan Davranışı Değişiminde Araştırma (Transtheorik değişim Modeli Aşamaları kanalıyla), kalıcı sağlıklı yaşam biçimı değişiklikleri yapmaya yönelik olarak en az 6-12 aylık bir süreye müsaade edilmesinin şarttır. Kabul et ki bu saatler boyunca hatalar olur ve bunu yapmak çok güzel. Kötü değilsin ya da bir başarısızlık, öğreniyorsun ve değişiyorsun. Ciddi, bakıma açık ve sağlıklı neticelar için bu kadar süreyi yerine getirmeye istekli olun. Ek olarak, nitelikli bir profesyonelden YARDIM & KILAVUZ isteğinde bulunmaya istekli olun.

Çılgınlıklar ve bunlarla nasıl başa çıkılacağı
Food cravings, belirli bir gıda türüne karşı güçlü bir arzu olarak tanınabilir ve bir ihtarya cevap olarak öğrenilen bir davranış olabilir (duygu, hormonlar, kan şekeri dengesizliği, günün saati) (Cate, 2008) . Gıdaları, özellikle de tatlıları istemek için birçok sebep var. Araştırmalar, iştahımın aslında kablolu olabileceğini gösteriyor. MD Tatbikat Diyetisyeni Christine Gerbstadt, "Tatlı insanoğlu doğumdan önce ilk tercih olan tadı" diyor. Buna ek olarak, karbonhidratlar, hissi iyi beyin kimyasal serotonin salınımını teşvik eğilimindedir. Benzer şekilde, çalışmalar, yüksek yağlı, yüksek şekerli gıdaların gerçekte fenaye kullanan maddelerle aynı nörolojik beyin aktivitesini tetiklediğini ortaya koydu. Kokain veya eroin benzer biçimde, şeker ve yağ bakımından varlıklı gıdalar, beynin hoşgörü artışı, isteklilik,

İsteklerin üstesinden gelmenin sağlıklı yolları nelerdir?

Arzu ve açlık arasındaki farkı öğrenin. Açlık, enerji kaynağı azca olduğunda bir organizmanın yola çıkmasını elde eden fizyolojik bir işarettir. Özlem, bayağıçe, bir şey yiyecek arzusu, çoğu zaman tatlı veya kalorisi yüksek olan bir besindir. Yeme dürtüsünü hissettiğinizde, kendinize "Bu gerçek açlıkla mı yoksa bir özlem mi?" Diye sorabilirsiniz. (Corbin & Welk, 2011).
Kendinize yeni bir davranış kazanmıştırran en az 21-66 tutarlı gün verin. Ayrıca damak keyfinızı yeniden başlatmanız en az 1 ay süre gelir.
İşlenmiş gıdaları en aza indirin.
Dişiler için: adet döngüsü etrafında dikkatli olun. Bir kadının döneminden önceki bir hafta, bazıları ezici tatlı istekleri yaşayabilir. Araştırmacılar bu yeme kalıplarını doğruladılar ve hormonal değişimlerle karmaşık bir karşılıklı etkileşimin kadınların yiyecek seçeneklerini etkilediği görüşündeler. Yüksek östrojen seviyeleri, adet öncesi karbonhidrat arzusu ile bağlantılı olabilir. Kadınlar, aç oldukları için karbonhidratları isteyebilir. Menstruasyon öncesinde bir kadının metabolizma hızı 100 ila 500 kaloriye kadar çıkabilir. İhtiyacınız olursa kendinize 200 - 500 ek sağlıklı kalori yemenize izin verin  (Clark, 1997) .
Faaliyetlerinizi desteklemek için kafi kalorili olup olmadığını belirleyin. Şansın çok aç olmasına izin verdin.
Öğleden sonra kahvaltı ve öğle yemeğinde daha fazla kalori tüketerek (ve geç bir akşam yemeğini yiyip öğleden sonrasında bir aperitif alarak) tatlı isteklerini önleyin, ikindi arzusunu boşaltın.
Bitki çayları için yudumlayın. İstersen Stevia ile tatlı çıkar.
Hakikaten keyfina bakmak için yavaş yavaş çiğnemek ve yiyeceklerin her ağız dolusunu tadın, özellikle de davranır. Bunu yaparak, memnun olmak için daha az miktara ihtiyacınız olacak.
Kan şekeri seviyenizi stabilize etmeye ve istekliliğinizi azaltmaya yardımcı olmak için, düşük glisemik dizin gıdalar tüketin, günde 3 öğün ve 2 ufak atıştırmalık yiyecek, bolca miktarda protein ve fiber yediğinizden kesin olun. Yemeden 4-5 saat daha çok gitmeyin (metabolizma sebeplerinden de ötürü).
Bir yiyecek arzusu duyduktan sonra içine vermeden önce en az 5-20 dakika beklemeyi deneyin. Kendinizi başka bir etkinlikle dağılın yada kısa bir yürüyüş yapın, okuyun, okuyun ya da müzik kulak verin. Özlem devam ederse, ufak bir paya haiz olmak veya daha sağlıklı bir alternatif bulmak.
Mideniz yemekler içinde dolaşarak açlığınızı hafifletip, açlığınızı azaltarak iştahınızı azaltmaya yardımcı olan bol su içirin.
Sağlıklı uyku düzenleri, stres seviyeleri, vakit yönetimi ve öfke kontrolü üzerinde çalışın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Gece İyi Uyumak İçin Yapılması Gerekenler

Evinize bahar temizliği