Gece İyi Uyumak İçin Yapılması Gerekenler

Uyanık saatlerinizde hissettiğiniz şey, ne kadar iyi uyuduğunuzdan büyük ölçüde etkileniyor. Benzer şekilde, uyku güçlükleri için tedavi genelde günlük rutinizde bulunabilir. 
Uyku programınız, yatma alışkanlıklarınız ve günlük yaşam tarzı tercihleriniz, gece kalan dinlenme kalitenizin muazzam bir farkı oluşturabilir. Aşağıdaki tavsiyeler uykunuzu optimize etmenize yardımcı olur ve böylece gününüzü her geçen gün sağ ayakta başlayabilirsiniz.

Dinlenme

Ylang-ylang, lavanta ve turuncu gibi uçucu yağların sakinleşmesine ve size 'oohh-ah' hissi vermesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Kokular beynin içine kimyasal salan limbik sistemi uyarır ve gevşeme ve huzur duygusu yaratır. Yağ difüzörünüze uygulayın veya tüm vücut ve zihin oturumu için magnezyum pulları ile sıcak bir banyoda birkaç damla ekleyin. 
TRY: Canlı Yaşayan Aroma Bloom Difüzör 

DİYETAç ya da dolmasıyla yatmayın, rahatsızlığınız sizi tutabilir. Nikotin, kafein ve alkol ihtiyatlı olmayı hak ediyor. Nikotin ve kafeinin uyarıcı etkileri aşınmaya saatler sürer ve kaliteli uykuya zarar verebilir. Alkol başta uykulu hissetmenize neden olabilir, ancak geceleri uykunuzu bozabilir. Sakin papatya, tutku çiçeği, lavanta ve kireç çiçek çaylarının huzur uykusu için diğerleri arasında kullanılmasını öneriyoruz. 
TRY: Pukka Çayı Gevşetir ve Canlandırır Çeşitleri

EGZERSİZProgresif kas gevşetme egzersizlerinin, sistematik olarak belirli kas gruplarını serbest bırakarak gerginleştirerek vücudunuzun sakinleşmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu egzersizler genel gerginliğin düşürülmesine ve uyku kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olabilir.

Yorumlar

  1. Uyunan odanın olabildiğince karanlık olması lazım. Sizi geceliğin uyandırabilecek herhangi bir ışık, alarm, telefon açık olmaması lazım. En önemlisi stres, stresliyken rahat uyuyamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. geceleri uyuyamıyorum hap falanda fayda etmiyor bu tavsiyeleri deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Evinize bahar temizliği