Proteinin Önemi

Her gün diyetinizin bir parçası olarak protein bulundurmanız önerilir, ancak protein neden bu kadar önemli? 
Gerçekten çok basittir ... Protein vücudumuzda sürekli bir akış halindedir ve her geçen gün sindirim sistemimiz aracılığıyla 75g protein kaybedebiliriz! Buna protein cirosu denir ve vücudumuzun dokularımızı her gün düzenleyen, onaran ve yeniden yapılandıran yollarından biridir. Bu doğal olarak oluşan bir süreçtir. Onu kaybettiğimizde onu telafi etmek zorundayız, çünkü protein özellikle günlük yaşta doku ve kas onarımı için gereklidir. Ayrıca protein sağlık içinde önemlidir.
protein önemi

Protein devrinin arkasındaki teorinin bazıları, vücudumuzun serbest radikal hasarına maruz kalmış olabilecek proteini yok etmeyi içerir. 

Protein, yediğimizden amino asitler denilen daha küçük yapı taşlarına ayrılır. Diyetimizden almamız gereken önemli amino asitler vardır ve vücudumuzun yapabileceği gerekli olmayan amino asitler vardır. Bu amino asitler bundan sonra, sağlığımızı korumamıza yardımcı olmak için çok sayıda kimyasal reaksiyon, vücut fonksiyonu, enzim ve doku onarımı yapmak ve kolaylaştırmak için vücut tarafından kullanılır. 

Protein içeren gıdalar balık, et, tavuk eti, peynir ve süt ürünleri, fasulye (lima, böbrek vb.), Tofu, fındık ve tohumları içerir. Bazı proteinlerin diğerlerine kıyasla daha iyi bir diyet kalitesi vardır. Örneğin, ikisi de protein içeriyor olsa da, balık mısırdan daha iyi bir protein kalitesine sahiptir. 

Sahip olduğumuz her bir öğeyle bir protein porsiyonu eklemek önemlidir, böylece protein seviyeleri optimum bakım için muhafaza edilebilir. Buna izin vermeyen yaşam tarzınız varsa veya hareket halindeyseniz, iyi bir seçenek bir protein tozu. Protein tozu günlük gerekli miktara ulaşılmasını sağlamak için pürüzsüzlüklere, meyve sularına ve tahıllara eklenebilen ölçülebilir miktarda protein içeriyor. 

Diyetinizde yeterince protein yoksa ne olur? 
Yeterli enerji besleyici besin öğesine sahip olmadığımızda, vücudumuz enerji sağlamak için protein depolarımıza (kaslarımızı da dahil) bakar. Protein mağazaları ciddi olarak tükenirse ve bunu diyetimizle doldurmazsak, kalp kasını içerebilen kas atığımız olabilir. Protein depolarını enerji kaynağı olarak kullanan bu döngüye protein enerji yetersiz beslenmesi denir ve Avustralya ve Yeni Zelanda'lı yaşlılarda diğer hastalıklarla birlikte görülür. 

İdeal bir diyet seçimi olarak, kaliteli karbonhidratlara (sebze / meyveler / tahıllar vb.) Ve kaliteli yağlara (balıktan yağlı asitler, kaliteli bitkisel yağlar), tercih edilen enerji kaynağı olarak ihtiyacımız var. Vücudumuzdan çıkarmayı kolaylaştırmak için düzenli olarak tutmamıza ve fazla atık ürünlerini bağlamamıza yardımcı olması için ayrıca elyafa ihtiyaç duyuyoruz. 

Her şey dengedir. Günlük ihtiyacımız olan önemli besin maddeleri için Avustralya Hükümeti ilkeleri (makro besin maddeleri olarak anılacaktır) sayfanın altındaki tabloda özetlenmiştir. 
Diyetinizdeki protein miktarının hesaplanmasına yardım etmek isterseniz, İhtiyaçlarınız konusunda size yardımcı olacak nitelikli bir beslenme uzmanının tavsiyesine başvurun. 

Sağlıklı yaşantıda, bireysel ihtiyaçları anlayan ve her yaşın sağlıklı bir yaşama en iyi tavsiyelerini almanıza yardımcı olabilecek beslenme uzmanları, doğa patlatıcıları ve diyetisyenleri nitelikliyiz. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Gece İyi Uyumak İçin Yapılması Gerekenler

Evinize bahar temizliği