Gözler için 5 gıda

Gözler insanlar için olmassa olmazlardan bi tanesidir. Her insanda 2 tane bulunan gözelerimiz yaşlandıkça zamanla yorulur ve bozulurlar.
göz
Sağlıklı Gözler İçin 5 Gıda ;
havuç
Havuç: Havuç ve diğer turuncu renkli meyveler ve sebzeler göz sağlığını destekler ve  korur  A vitamini bu gıdalar onların turuncu rengini veren, retina ve diğer kısımlarını yardımcı olur göz sorunsuz çalışması için.
Ama iyi Görme giden yolu yeme yalnızca beta-karoten ile ilgili değildir. Vizyon için bağlantı gibi iyi bilinmemekle birlikte, diğer bazı vitamin ve mineraller sağlıklı gözler için gereklidir. ucu şeklinde daki peepers tutmak için bu beş gıdalar diyet bir elyaf olun.

Lifli yeşilliklerOnlar lutein ve zeaksantin-antioksidanlarla dolu ediyoruz çalışmalar gösteriyor riskini düşürmek makula dejenerasyonu ve katarakt geliştirilmesi.


YumurtalarSarısı lutein ve zeaksantin artı bir asal kaynağıdır çinko da yardımcı olur, senin maküler dejenerasyon riskini azaltmak Paul Dougherty, MD, Los Angeles'ta Dougherty Lazer Vision tıbbi direktörü göre.

Turunçgiller ve çilek:



Bu meyveler güçlüdür vardır C vitamini geliştirme riskini azaltmak için gösterilmiştir, makula dejenerasyonu ve katarakt .

Badem:Onlar dolusunuz E vitamini makuler dejenerasyonu yavaşlatır, araştırma göstermektedir . Bir avuç (bir ons) E. günlük doz yaklaşık yarısını sağlayan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Gece İyi Uyumak İçin Yapılması Gerekenler

Evinize bahar temizliği