Kilo Vermek İçin Diyet

Çoğu kişi kilo vermek için tükettiklerinden daha fazla enerji tüketmesi gerektiğini anlıyor. Bu genellikle daha fazla fiziksel aktivite ve daha az kalori anlamına geliyor. Ancak, yemek yediğiniz kalorinin türünü değiştirerek ve metabolik hızınızı arttırarak bu temel denklemi etkileyebilirsiniz.
diyet

Yüksek GI yiyeceklerinin 'boş kalorileri' kaçının
Kalori sayma hikayenin sadece bir parçasıdır. Düşük glisemik indeksi olan gıdaları seçmek, daha az aç hissedeceğiniz ve daha az arzuladığınız anlamına gelir. Yüksek GG'li bir gıdadan alınan aynı kalori miktarı daha az tatmin edici olacaktır.
Glisemik indeks nedir? 
Bağırsakta yiyecek bozulduğunda, karbonhidratlar şekere dönüştürülür; ana şekiller gut duvarından kan dolaşımına geçen glukozdur. Sağlıklı kalabilmeniz için, kan şekeri seviyeniz, insülin hormonunun nereden geldiği oldukça dengeli kalmalıdır.
İnsülin, vücudunuzdaki hücreler üzerinde, enerji için kullanmak üzere kan dolaşımından glikoz almayı veya aşırı miktarı glikojen veya yağa dönüştürme talimatı veriyor (enerji depoları).
Hamur işleri, kek, beyaz ekmek ve hatta beyaz pirinç gibi yüksek GI gıdalar, hızlıca glikoza dönüştürülen ve insülin seviyelerinde bir artış yaratan basit karbonhidratları içerir. Bu enerji, yüksek yoğunluklu bir işle hemen tükenmedikçe aşırı kan şekeri yağ olarak depolanır. Artı, insülinin hızlı bir şekilde yükselmesi düştüğünde, sonuçtaki kan şekeri dengesizliği tatlı bir şey için özlem yaratır.
Karmaşık karbonhidratlar şekerleri yavaş yavaş serbest bırakır ve yüksek lif içeriğinden dolayı yemekler arasında daha uzun süre dolaşmanızı sağlar. Aynı zamanda yüksek bir vitamin ve mineral içeriğine sahip olma eğilimindedirler. İyi kaynaklar arasında, quinoa, darı, arpa, yulaf ve kahverengi pirinç gibi tahıllar ile baklagiller ve yeşil sebzeler bulunur.
Metabolizmanızı daha fazla enerji kullanmak için arttırın.
Hormonların ve enzimlerin kompleks bir ağını yiyecekleri yakıt haline getirin. Metabolizma hızınız, yakıtın ne kadar verimli kullanıldığını belirler. Hızlı bir metabolizmanız varsa, o zaman, aktif olmadığınızda bile, temel vücut işlevleri için ortalama bir kişiden daha fazla kalori tüketilir.
Kahvaltı kaçırmayın! Gün boyunca mümkün olan en fazla kaloriyi yakmak için metabolizmanızı ilk sırada başlatmanız gerekiyor. Araştırmalar, kahvaltı yedikten günümüz dinlenme metabolizmasını% 10 kadar artırabileceğini gösteriyor. Sağlıklı bir kahvaltı, yulaf veya kinoa püresi, kepekli tost veya müsliadaki yumurta ve tam krema yoğurt içerebilir.
Gıdalarınızın alımını günde beş veya altı küçük yemeklere yaymak, kan şekeri seviyenizi dengeler ve size daha uzun süreli enerji sağlar. (Tabii ki, yediğiniz toplam miktarı artırmadığınız sürece).
Yemekler arasındaki uzun aralıkların vücudunuzun 'açlıktan besleme moduna' geçmesine neden olduğu düşünülür - doğal bir koruyucu mekanizma ki tükettiğiniz gıdaların çoğunun başka bir gün için yağ içine depolanması. Bunun yerine, bir sonraki yemeklerin kan şekerindeki düşüşten önce geleceğini gövdesini eğitirsek, yağ depolama mekanizmaları yavaşlar ve tükettiğimiz yiyecek, güne girmek için bir enerji kaynağı olarak kullanılır.
Egzersiz, kaloriyi yakmaktan fazlasını yapar.
Sağlıklı bir diyet denklemin yalnızca bir parçasıdır. Diğeri egzersiz. Güç ve direnç eğitimiyle yağsız kas kütlesi oluşturarak vücudunuzun istirahat ettiği metabolik hız, yağ yakma yeteneğinizle birlikte doğal olarak artar.
Haftada 3-5 gün düzenli olarak 40 dakika boyunca egzersiz, sadece kilo vermeyi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda kalıcılığını, enerjisini ve serbest bırakmayı artırarak pozitif hissetmenizi sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Gece İyi Uyumak İçin Yapılması Gerekenler

Evinize bahar temizliği