Yeterli c vitamini alıyor musun ?
Beslenme uzmanı Kahrynn Lloyd tarafından, Sağlıklı Yaşam Çeşmesi Kapısı
C vitamini nedir ve neden önemlidir?
C vitamini (askorbik asit) suda çözünen bir vitamindir. Vücutta aşağıdakileri içeren çok sayıda rolü vardır:
C vitamini (askorbik asit) suda çözünen bir vitamindir. Vücutta aşağıdakileri içeren çok sayıda rolü vardır:
- Bağışıklık düzenlenmesi: yaygın soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonların önlenmesi ve tedavisi, diş eti hastalığı ve saman nezlesi
- Kemikler, kıkırdak, kas ve kan damarlarında kolajen oluşumu
- Yara iyileşmesini, yanıkları, kırıkları, ülseri ve basınç yaralarını arttırmaya yardımcı olur
- C vitamini, vücudun demir emmesine yardımcı olmak için de mükemmeldir ve adrenal yorgunluk ve tükenme olanlarda enerjiyi artırabilir
- Karaciğer detoksifikasyonu - C vitamini, karaciğer metabolizması ve fonksiyonu için önemli bir kofaktördür (vücutta oluşan reaktif oksijen türlerine (toksinler) karşı koruma sağlar)
- Kaşıntı oluşumunu önlemek ve tedavi etmek (zayıflık, anemi, tükenmişlik, eklem ağrısı, diş eti hastalığı ve deri kanamalarına yol açan şiddetli bir C vitamini eksikliği)
Batı toplumlarında ürpertici seyrek görülürken, Avustralyalı doktorlar "kötü modern diyet alışkanlıkları" ve aşırı ısınan gıdalar yüzünden bunu yeniden yüzeylendirdi. İnsan vücudu kendi C vitamini üretemez, bu nedenle yalnızca diyetimizden almamız zorunludur. Çiğ gıdalarda C vitamini en yüksek seviyede bulunur, ancak fazla ısı ve yüksek sıcaklık C vitamini tamamen yok edebilir. Bir çalışma, yemeklerin C vitamini içeriğini nasıl etkilediği üzerine Uluslararası Bilimsel ve Teknik Bilim Dergisi tarafından yürütülmüştür. Yemekleri 5-30 dakika arasında pişirirken ortalama% 9 ila% 62 vitamin C içeriği kayboldu (aşağıdaki Tablo A'ya bakınız).
Isı C vitamini tahrip ederse, taze yiyecek en iyisidir. Kafein doğal olarak C vitamini seviyesini düşürdüğünden, kafeinli enerji içecekleri ve çalışma öncesi formüllerin 2 saat sonra vitamin C takviyesinden tüketilmesi gerektiğine de dikkat edilmelidir. Herhangi bir sorununuz varsa, daima sağlık bakım uzmanınızla görüşün.
C vitamini eksikliği nasıl önlenir C
vitamini, taze ve çiğ meyve ve sebzelerde en yüksek seviyededir. Yüksek kaynaklar şunları içerir:
vitamini, taze ve çiğ meyve ve sebzelerde en yüksek seviyededir. Yüksek kaynaklar şunları içerir:
- Narenciye (portakal, limon, kireç, greyfurt)
- Papaya, ananas ve kivi meyveleri (ayrıca doğal sindirim enzimleri içerir)
- Havuç ve kabak
- Çilek, ahududu
- Brokoli, Brussell filizi ve ıspanak
Australian Dietary Guidelines'a göre, yetişkinler günde ortalama 5 sebze ve 2 meyve yemeği ve günlük 45-85 mg C vitamini tüketiyor olmalıdır. Günümüzde ve günümüzde bu her zaman gerçekleşmez! Lütfen aşağıdaki Tablo B'de kolay bir genel bakışa bakın.
Aşağıdakilerden herhangi birini tüketerek - C vitamininin günlük ortalama günlük alımına basarsınız:
- ¾ su bardağı portakal suyu (93 mg Vit C)
- 1 orta boy kivi meyvesi (64 mg Vit C)
- ½ fincan pişmiş brokoli (51 mg Vit C)
- ½ orta boy greyfurt (39 mg Vit C)
- ½ su bardağı çilek (49 mg Vit C)
Taze meyve ve sebzeler yemek için mücadele ediyorsanız - Neden C Vitamini'nizi artırmak için Sağlıklı Yaşam Güç Tozlarımızı denemiyorsunuz?
Baobab Tozu 6.6mg Vit C
Camu Camu Tozu 175mg Vit C
Su, smoothies, meyve suyu, yoğurt ve tatlılara ekleyin.
Camu Camu Tozu 175mg Vit C
Su, smoothies, meyve suyu, yoğurt ve tatlılara ekleyin.
Spirulina Tozu 30mg Vit C
Acai Tozu 14.7mg Vit C
Maqui Berry Tozu 29mg Vit C
Su, organik elma suyu ile karıştırın veya smoothies, yoğurt ve tahıllara ekleyin
Acai Tozu 14.7mg Vit C
Maqui Berry Tozu 29mg Vit C
Su, organik elma suyu ile karıştırın veya smoothies, yoğurt ve tahıllara ekleyin
Yorumlar
Yorum Gönder