Yeterli c vitamini alıyor musun ?

Beslenme uzmanı Kahrynn Lloyd tarafından, Sağlıklı Yaşam Çeşmesi Kapısı

C vitamini nedir ve neden önemlidir? 
C vitamini (askorbik asit) suda çözünen bir vitamindir. Vücutta aşağıdakileri içeren çok sayıda rolü vardır:
  • Bağışıklık düzenlenmesi: yaygın soğuk algınlığı ve viral enfeksiyonların önlenmesi ve tedavisi, diş eti hastalığı ve saman nezlesi 
  • Kemikler, kıkırdak, kas ve kan damarlarında kolajen oluşumu
  • Yara iyileşmesini, yanıkları, kırıkları, ülseri ve basınç yaralarını arttırmaya yardımcı olur
  • C vitamini, vücudun demir emmesine yardımcı olmak için de mükemmeldir ve adrenal yorgunluk ve tükenme olanlarda enerjiyi artırabilir 
  • Karaciğer detoksifikasyonu - C vitamini, karaciğer metabolizması ve fonksiyonu için önemli bir kofaktördür (vücutta oluşan reaktif oksijen türlerine (toksinler) karşı koruma sağlar) 
  • Kaşıntı oluşumunu önlemek ve tedavi etmek (zayıflık, anemi, tükenmişlik, eklem ağrısı, diş eti hastalığı ve deri kanamalarına yol açan şiddetli bir C vitamini eksikliği) 
Batı toplumlarında ürpertici seyrek görülürken, Avustralyalı doktorlar "kötü modern diyet alışkanlıkları" ve aşırı ısınan gıdalar yüzünden bunu yeniden yüzeylendirdi. İnsan vücudu kendi C vitamini üretemez, bu nedenle yalnızca diyetimizden almamız zorunludur. Çiğ gıdalarda C vitamini en yüksek seviyede bulunur, ancak fazla ısı ve yüksek sıcaklık C vitamini tamamen yok edebilir. Bir çalışma, yemeklerin C vitamini içeriğini nasıl etkilediği üzerine Uluslararası Bilimsel ve Teknik Bilim Dergisi tarafından yürütülmüştür. Yemekleri 5-30 dakika arasında pişirirken ortalama% 9 ila% 62 vitamin C içeriği kayboldu (aşağıdaki Tablo A'ya bakınız).
Isı C vitamini tahrip ederse, taze yiyecek en iyisidir. Kafein doğal olarak C vitamini seviyesini düşürdüğünden, kafeinli enerji içecekleri ve çalışma öncesi formüllerin 2 saat sonra vitamin C takviyesinden tüketilmesi gerektiğine de dikkat edilmelidir. Herhangi bir sorununuz varsa, daima sağlık bakım uzmanınızla görüşün.
C vitamini eksikliği nasıl önlenir C
vitamini, taze ve çiğ meyve ve sebzelerde en yüksek seviyededir. Yüksek kaynaklar şunları içerir:
  • Narenciye (portakal, limon, kireç, greyfurt)
  • Papaya, ananas ve kivi meyveleri (ayrıca doğal sindirim enzimleri içerir) 
  • Havuç ve kabak 
  • Çilek, ahududu 
  • Brokoli, Brussell filizi ve ıspanak
Australian Dietary Guidelines'a göre, yetişkinler günde ortalama 5 sebze ve 2 meyve yemeği ve günlük 45-85 mg C vitamini tüketiyor olmalıdır. Günümüzde ve günümüzde bu her zaman gerçekleşmez! Lütfen aşağıdaki Tablo B'de kolay bir genel bakışa bakın.
Aşağıdakilerden herhangi birini tüketerek - C vitamininin günlük ortalama günlük alımına basarsınız:
  • ¾ su bardağı portakal suyu (93 mg Vit C)
  • 1 orta boy kivi meyvesi (64 mg Vit C) 
  • ½ fincan pişmiş brokoli (51 mg Vit C)
  • ½ orta boy greyfurt (39 mg Vit C)
  • ½ su bardağı çilek (49 mg Vit C) 
Taze meyve ve sebzeler yemek için mücadele ediyorsanız - Neden C Vitamini'nizi artırmak için Sağlıklı Yaşam Güç Tozlarımızı denemiyorsunuz?
Baobab Tozu 6.6mg Vit C 
Camu Camu Tozu 175mg Vit C 
Su, smoothies, meyve suyu, yoğurt ve tatlılara ekleyin.
Spirulina Tozu 30mg Vit C 
Acai Tozu 14.7mg Vit C 
Maqui Berry Tozu 29mg Vit C 
Su, organik elma suyu ile karıştırın veya smoothies, yoğurt ve tahıllara ekleyin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Günlük Sağlıklı Yürüyüş

Enerji İçin 5 Yol

Proteinin Önemi